top of page

Knappe tweede plek van team bij NK Sprint

Zondag 16 juni stond het NK Sprint op het menu. Met twee dames uit het team op het podium bij het NK Sprint en een tweede plek bij de teams mogen de dames van de lange adem zeer tevreden zijn.

De wedstrijddag beloofde een mooie strijd te worden. De zon scheen volop, de wind waaide lekker stevig en het water in de sloterplas lag er ijskoud bij. De strategie werd vooraf besproken en na het wat stille schot schoten de dames op weg naar de finish. Na 750 meter zwemmen kwamen Hanneke de Boer en Mirjam Weerd in het tweede groepje uit het water. Eenmaal op de fiets sloten de dames van voren bij elkaar aan en vormden een groep van 14 atleten. Maud Golsteyn volgde in de groep erachter en daarachter kwamen Corine Nelen, Heleen Bij de Vaate en Tineke van de Berg. Hanneke kreeg het aan de stok met haar ketting en moest daardoor een gaatje laten met de groep. Mirjam wist als twaalfde te wisselen en liep na twee kilometer stevig op de 2e plek. Maud kwam echter vanuit de achtervolgende groep aangestoven en wist Mirjam nog in de laatste 100 meter voor de finish te verschalken.

De beide dames bezetten echter wel plek 2 en 3 op het NK Sprint podium achter de soepel lopende en clever racende Marieke van der Vegt. De dames van Hellas waren in de breedte nog steeds de snelsten. Daardoor ging Hellas er met de dagwinst vandoor. Xenduranceteam mocht echter op het tweede schavot plaatsnemen, omdat Hanneke en Tineke ook uitstekende prestaties neer zetten. Al met al een mooie dag met uitstekende prestaties van onze dames. Op naar Stein, waar onze dames zowel zaterdag als zondag in actie komen.